'Wij bewaken de natuur, zodat die niet beschadigt'

De ODBN, gevestigd in Den Bosch, voert voor de provincie Noord-Brabant de ‘groene’ taken uit. We zijn specialist op het vlak van natuur en agrarische ontwikkeling. Brabant heeft de grootste veedichtheid van Nederland. Het maatschappelijk en economisch belang van de veehouderij is groot, maar de weerstand in de omgeving soms ook. Want agrarische activiteiten kunnen lijden tot stankoverlast of zorgen over de volksgezondheid. De ODBN zorgt door middel van vergunningverlening, toezicht en handhaving voor het nodige evenwicht met maximale aandacht voor gezondheid, dierenwelzijn en milieu.

Bij ‘groen’ hoort ook het buitengebied. De ODBN is hèt expertisecentrum op het gebied van landbouw en natuurbescherming. Op basis van de Natuurbeschermingswet beschermen we de Natura 2000-gebieden. De Buitengewoon OpsporingsAmbtenaren (BOA’s) van team Samen Sterk in Brabant (SSiB), zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar in het buitengebied. Als BOA’s zien de professionele handhavers erop toe dat gebruikers het milieu niet te zwaar belasten en de circa 4000 km2 schoon en veilig te houden.

Overtredingen die ze tegenkomen zijn bijvoorbeeld afvaldumpingen, stroperij en wildcrossen. Binnen het SSiB werkt de ODBN samen met waterschappen, politie en natuurbeschermers.

Meer weten?

Wil je werken voor een Brabantse omgevingsdienst? Kijk dan hier hieronder naar de openstaande vacatures. Wil je meer weten over de Omgevingsdienst Brabant-Noord in Den Bosch? Kijk dan op www.odbn.nl.

vacatures omgevingsdienst ODBN
Volg ons op socialmedia
vacatures omgevingsdienst ODBN
Volg ons op socialmedia

Maak kennis met uw Brabantse omgevingsdiensten

Logo OMWB
Logo ODZOB
Logo OMWB

De OMWB in Tilburg is hèt expertisecentrum voor veiligheid rondom zware risicovolle bedrijven die werken met gevaarlijke stoffen, externe veiligheid en vuurwerk.

Logo ODZOB

Water voorziet in diverse behoeften: om te drinken, in te zwemmen of om industriële producten te maken. De ODZOB in Eindhoven is de specialist waar het gaat om schoon en veilig grondwater en zwemwater in Brabant.

OD on Tour: kijk eens mee met ons mooie werk!

Wil jij nader kennismaken met één van de Brabantse omgevingsdiensten ODBN, ODZOB of de OMWB? Om er stage te lopen, als mogelijke toekomstige werkgever of gewoon omdat je meer over ons werk wilt weten? Vul dan het formulier in, en geef aan waar je interesse ligt. Als de coronacrisis voorbij is, organiseren we een meeloopmoment. Meld je aan, dan houden we je op de hoogte.

Direct aanmelden