'Ieder uur bouwen wij aan een veiligere toekomst'

Samen zorgen voor balans tussen ondernemen en een veilige en gezonde leefomgeving. Dat is het doel van de Omgevingsdienst Zuidoost-Brabant (ODZOB); een Gemeenschappelijke Regeling (GR) van de provincie en de gemeenten in de regio Zuidoost-Brabant. De ODZOB wordt gevormd door de gemeenten Asten, Bergeijk, Best, Bladel, Cranendonck, Deurne, Eersel, Eindhoven, Geldrop-Mierlo, Gemert-Bakel, Heeze-Leende, Helmond, Laarbeek, Nuenen c.a., Oirschot, Reusel-De Mierden, Someren, Son en Breugel, Valkenswaard, Veldhoven, Waalre en de provincie Noord-Brabant.

Er zijn verschillende wetten en regels die het milieu en onze leefomgeving moeten beschermen. Denk hierbij aan expertises als energie, duurzaamheid, luchtkwaliteit, bodemkwaliteit en geluidsoverlast, maar ook aan het gebruik en vervoer van gevaarlijke stoffen. De ODZOB controleert of bedrijven in Zuidoost-Brabant zich aan deze regels houden – in opdracht van de gemeente of provincie.

Dagelijks voeren zo’n 240 ODZOB-medewerkers taken uit om dit doel te realiseren. Het gaat om taken op het gebied van vergunningverlening, toezicht en handhaving (VTH). Ook expertises die verwant zijn aan deze VTH-taken voert ODZOB uit indien provincie of gemeente(n) daarom verzoeken. De ODZOB is een jonge, ambitieuze organisatie die voortdurend in ontwikkeling is. Enthousiast? Bekijk onze vacatures of mogelijkheden voor stages.

Meer weten?

Wil je werken voor een Brabantse omgevingsdienst? Kijk dan naar de openstaande vacatures. Wil je meer weten over de Omgevingsdienst Zuidoost-Brabant? Kijk dan op www.odzob.nl.

ODZOB Janssen
vacatures omgevingsdienst ODZOB
Volg ons op socialmedia
ODZOB Janssen
vacatures omgevingsdienst ODZOB
Volg ons op socialmedia

OD on Tour: kijk eens mee met ons mooie werk!

Wil jij nader kennismaken met één van de Brabantse omgevingsdiensten ODBN, ODZOB of de OMWB? Om er stage te lopen, als mogelijke toekomstige werkgever of gewoon omdat je meer over ons werk wilt weten? Vul dan het formulier in, en geef aan waar je interesse ligt. Als de coronacrisis voorbij is, organiseren we een meeloopmoment. Meld je aan, dan houden we je op de hoogte.

Direct aanmelden

Maak kennis met uw Brabantse omgevingsdiensten

Logo OMWB
Logo ODBN
Logo OMWB

De OMWB in Tilburg is hèt expertisecentrum voor veiligheid rondom zware risicovolle bedrijven die werken met gevaarlijke stoffen, externe veiligheid en vuurwerk.

Logo ODBN

De ODBN in Den Bosch onderscheidt zich door haar specialistische kennis op het vlak van natuur en agrarische ontwikkelingen. Belangrijk, in een gebied met de hoogste veedichtheid in Nederland.