Een stage bij een Brabantse omgevingsdienst iets voor jou?

Mogelijkheden (afstudeer)stages

Als je hart ligt bij thema’s als leefbaarheid, milieu, duurzaamheid of veiligheid, dan ben je bij ons aan het goede adres. We hebben regelmatig interessante stageplaatsen en afstudeeropdrachten op mbo-, hbo- en wo-niveau. Die bieden jou de kans werkervaring op te doen binnen ons dynamische en boeiende werkveld. Bij elk van de drie Brabantse omgevingsdiensten word je goed begeleid en kun je jouw talenten verder ontwikkelen. Neem eens contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken en te kijken of we een opdracht hebben die aansluit op jouw opleiding en stagewensen. Kom je bij ons? Dan werk je vanaf je eerste dag mee aan de veiligheid en duurzame ontwikkeling van ons regio.

Via deze link lees je meer over de mogelijkheden en hoe je kunt solliciteren voor een afstudeer-/stageplaats. Eerst contact opnemen kan natuurlijk ook.

Traineeships

De omgevingsdiensten staan voor uitdagingen en ontwikkelingen die er echt toe doen. Zeker voor de generaties na ons. We vinden instroom van een diversiteit aan nieuwe mensen in de organisatie dan ook belangrijk. Qua werkervaring en kennis. We zijn in 2018 gestart met traineeships, waarbij onze nieuwe collega’s werken en leren combineerden. Het gaat in ons geval om leerwerktrajecten voor een gerichte expertise bij de omgevingsdiensten.

In 2018 ging het om een groep van 10 handhavers in opleiding (HIO’s) en in 2019 om een groep van 16 vergunningverleners in opleiding (VIO’s). Van schoolverlaters tot zij-instromers, die een jaar lang vier dagen per week ervaring opdoen in de praktijk en één dag per week een interne opleiding volgen. Een mooie manier om snel stappen te zetten!

Of er in 2020 weer een groep trainees zal starten is nu nog niet bekend. Maar heb je interesse? Hou dan de vacatures op deze site goed in de gaten. Wil je meer weten over het werk dat we doen? Meld je dan aan om eens een dagdeel mee te lopen met ons werk.

Werk mee aan een schoon en veilig Brabant!

Bekijk alle vacatures Of neem contact met ons op

Werk mee aan een schoon en veilig Brabant!

Bekijk alle vacatures Of neem contact met ons op

OD on Tour: kijk eens mee met ons mooie werk!

Wil jij nader kennismaken met één van de Brabantse omgevingsdiensten ODBN, ODZOB of de OMWB? Om er stage te lopen, als mogelijke toekomstige werkgever of gewoon omdat je meer over ons werk wilt weten? Vul dan het formulier in, en geef aan waar je interesse ligt. Als de coronacrisis voorbij is, organiseren we een meeloopmoment. Meld je aan, dan houden we je op de hoogte.

Direct aanmelden

Maak kennis met uw Brabantse omgevingsdiensten

Logo OMWB
Logo ODBN
Logo ODZOB
Logo OMWB

De OMWB in Tilburg is hèt expertisecentrum voor veiligheid rondom zware risicovolle bedrijven die werken met gevaarlijke stoffen, externe veiligheid en vuurwerk.

Logo ODBN

De ODBN in Den Bosch onderscheidt zich door haar specialistische kennis op het vlak van natuur en agrarische ontwikkelingen. Belangrijk, in een gebied met de hoogste veedichtheid in Nederland.

Logo ODZOB

Water voorziet in diverse behoeften: om te drinken, in te zwemmen of om industriële producten te maken. De ODZOB in Eindhoven is de specialist waar het gaat om schoon en veilig grondwater en zwemwater in Brabant.