Zie jij risico’s, maar ook kansen voor onze leefomgeving?

Zowel de OMWB als de ODBN zoeken momenteel meerdere toezichthouders. Iets voor jou? Kijk op het overzicht hieronder of ga naar de vacaturepagina.

Als toezichthouder werk je met een grote variëteit bedrijven, aan bescherming van het milieu en de leefomgeving. Duurzaamheid en veiligheid staan daarbij voor jou voorop. Je bekijkt risico’s, maar ook kansen en mogelijkheden ter plaatse en denkt met de ondernemers mee over noodzakelijke maatregelen. Ook ga je vaak op onderzoek uit naar aanleiding van klachten van omwonenden. Als we het hebben over milieu gaat dat niet alleen over grond-, water- of natuurvervuiling. Het gaat ook over geluid- en lichtoverlast, vervoer, bescherming van flora en fauna en het gebruik en opslag van gevaarlijke stoffen en vuurwerk. Werken als handhaver of toezichthouder gaat gepaard met een breed scala aan boeiende thema’s.

Handhaving: het vervolg op toezicht

Op het moment dat je constateert dat bedrijven zich niet houden aan de wet- en regelgeving, onderneem je actie. De overtredingen kunnen zeer uiteenlopend zijn qua veiligheidsrisico. Afhankelijk van de ernst van de situatie, geef je een waarschuwing of leg je, bij echt onveilige situaties, het volledige proces bij stil.

In het veld kom je dus in een grote variatie aan (onverwachte) situaties terecht. Het is dan ook belangrijk dat je sterk in je schoenen staat en humor hebt als je interesse hebt in de vacature toezichthouder of handhaver. Als er problemen zijn, dan spreek je mensen makkelijk aan, kun je iemand overtuigen en zoek je vlot mee naar oplossingen. Het vak van toezicht & handhaving is dynamisch en breed.

Werk mee aan een schoon en veilig Brabant!

Bekijk alle vacatures Of neem contact met ons op

Werk mee aan een schoon en veilig Brabant!

Bekijk alle vacatures Of neem contact met ons op

Openstaande vacatures

Locatie
Vakgebieden
Opleidingsniveaus
Werkervaring

Open sollicitatie

OMWB – Tilburg

  • Solliciteer voor: 31-12-2021
  • WO , HBO , MBO
  • 32 , 36 , 28 , 24 uur
  • Vast , Tijdelijk

Ik kom overal en kom veel leuke mensen tegen

Hanno van Baast van de ODBN vertelt over zijn werk als agrarisch toezichthouder. Zijn taak is de naleving van vergunningen te controleren. Daarmee zorgt hij voor evenwicht tussen de activiteiten van de agrariërs en de leefbaarheid van het buitengebied. Met name het diverse contact met ondernemers en boeren vindt hij erg leuk.

Intensief toezicht stimuleert verduurzaming veehouderij

De komende jaren worden alle veehouderijen omgevormd tot duurzame bedrijven. Dit zijn bedrijven die het dier centraal stellen, oog hebben voor de volksgezondheid en gebruikmaken van de best beschikbare technologieën. Een projectmatige intensivering van het toezicht is een gouden greep gebleken. Nico van Mourik en Paul Vereijt van de OMWB vertellen erover.

Lees het volledige artikel

OD on Tour: kijk eens mee met ons mooie werk!

Wil jij nader kennismaken met één van de Brabantse omgevingsdiensten ODBN, ODZOB of de OMWB? Om er stage te lopen, als mogelijke toekomstige werkgever of gewoon omdat je meer over ons werk wilt weten? Vul dan het formulier in, en geef aan waar je interesse ligt. Als de coronacrisis voorbij is, organiseren we een meeloopmoment. Meld je aan, dan houden we je op de hoogte.

Direct aanmelden

Maak kennis met uw Brabantse omgevingsdiensten

Logo OMWB
Logo ODBN
Logo ODZOB
Logo OMWB

De OMWB in Tilburg is hèt expertisecentrum voor veiligheid rondom zware risicovolle bedrijven die werken met gevaarlijke stoffen, externe veiligheid en vuurwerk.

Logo ODBN

De ODBN in Den Bosch onderscheidt zich door haar specialistische kennis op het vlak van natuur en agrarische ontwikkelingen. Belangrijk, in een gebied met de hoogste veedichtheid in Nederland.

Logo ODZOB

Water voorziet in diverse behoeften: om te drinken, in te zwemmen of om industriële producten te maken. De ODZOB in Eindhoven is de specialist waar het gaat om schoon en veilig grondwater en zwemwater in Brabant.