Kom werken voor het milieu in Brabant!

Vind de baan die bij jou past

De drie Brabantse omgevingsdiensten werken aan een schone, duurzame en veilige leefomgeving, voor mens, plant en dier. Dit doen we vanuit een specifieke Brabantse dynamiek, bijvoorbeeld als het gaat om de stikstofaanpak en de terugdringing van de intensieve veehouderij. Hierin werken we nauw samen met onze opdrachtgevers; de provincie en de gemeenten in ons werkgebied. Wij werken voor Brabant!

Als Brabantse omgevingsdiensten streven we continu naar een goeie balans van uiteenlopende belangen, maar tegelijkertijd moeten we doortastend zijn. We zoeken dan ook ambitieuze en betrokken collega’s. Mensen die vraagstukken van alle kanten bekijken; kritisch, omgevingsbewust en met oog voor een duurzame toekomst. Mensen die aan de slag gaan als vergunningverlener, toezichthouder/handhaver of specialist, maar in ieder geval als uitvoeringsexpert op het gebied van milieuwet- en regelgeving.

Samenwerken is de basis

Bij elk van de drie omgevingsdiensten heerst een informele werksfeer waarin collega’s elkaar snel kunnen vinden én leren kennen. De open en flexibele kantoorconcepten dragen daar zeker aan bij. Elke dienst werkt zoveel mogelijk digitaal én locatie- en tijdsonafhankelijk. Hierdoor heb je een hoop vrijheid. Wij geloven namelijk dat mensen verantwoordelijkheid kunnen dragen en daar ook naar handelen. Door te doen waar je goed in bent én wat je leuk vindt, kun je iedere dag het beste uit jezelf en je werk halen. Kijk bij de vacatures om te zien hoe jij kunt bijdragen.

De provincie Noord-Brabant en alle 62 Brabantse gemeenten zijn de klanten en opdrachtgevers van de Brabantse omgevingsdiensten. Wat we doen, doen we altijd in nauwe samenwerking met (keten)partners als politie, veiligheidsregio’s en waterschappen. Elke dienst heeft als kenniscentrum specialistische aandachtsgebieden.

Werk mee aan een schoon en veilig Brabant!

Bekijk alle vacatures Of neem contact met ons op

Werk mee aan een schoon en veilig Brabant!

Bekijk alle vacatures Of neem contact met ons op
Logo OMWB
Logo ODBN
Logo ODZOB
Logo OMWB

De OMWB in Tilburg is hèt expertisecentrum voor veiligheid rondom zware risicovolle bedrijven die werken met gevaarlijke stoffen, externe veiligheid en vuurwerk.

Logo ODBN

De ODBN in Den Bosch onderscheidt zich door haar specialistische kennis op het vlak van natuur en agrarische ontwikkelingen. Belangrijk, in een gebied met de hoogste veedichtheid in Nederland.

Logo ODZOB

Water voorziet in diverse behoeften: om te drinken, in te zwemmen of om industriële producten te maken. De ODZOB in Eindhoven is de specialist waar het gaat om schoon en veilig grondwater en zwemwater in Brabant.

OD on Tour: kijk eens mee met ons mooie werk!

Wil jij nader kennismaken met één van de Brabantse omgevingsdiensten ODBN, ODZOB of de OMWB? Om er stage te lopen, als mogelijke toekomstige werkgever of gewoon omdat je meer over ons werk wilt weten? Vul dan het formulier in, en geef aan waar je interesse ligt. Als de coronacrisis voorbij is, organiseren we een meeloopmoment. Meld je aan, dan houden we je op de hoogte.

Direct aanmelden